Uitreiking Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp 2012 doorslaand succes!

Voor ruim 170 belangstellende ondernemers en ontwerpers werden afgelopen woensdag 24 oktober tijdens een wervelende Dinnershow in het Klokgebouw – midden in de Dutch Design Week – de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp 2012 gepresenteerd én de Special Awards for Excellence uitgereikt. ‘Steeds meer van de inzendingen worden erkend als ‘Goed Industrieel Ontwerp’ en daarmee lijkt het moment dat Designlink haar doelstellingen – het bevorderen van de toepassing van goed industrieel ontwerp – bijna lijkt te hebben gerealiseerd.
 


De uitreiking die werd gepresenteerd door tv-presentratrice Judith de Bruijn, kende voor het eerst in de geschiedenis van de Erkenningen een vloeiend verloop, vooral omdat er in het spectaculaire ‘Round House’ een zaal met 360 projectie, van elke erkende inzending een vlot gemonteerde animatie werd vertoond.
 

Special Awards for Excellence Respect GIO 2012 from Gerbrand Bas on Vimeo.

 
Tussen de gangen door werden achtereenvolgens de vijf Special Awards for Excellence Awards uitgereikt, waarvan een door wethouder van economische zaken Monique List, en legde trendwatcher Zuzanna Skalska een overtuigend verband tussen het Turkse en Nederlandse design. En dat was weer een verwijzing naar de 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije.
 
Voor aanwezigen was daarom naast de GIO 2012 brochure ook een Trendboek beschikbaar.

 

 

Wordt vervolgd in 2013