GIO Publieksprijs voor Brekr!

Eindhoven, 27 oktober 2019 - Het DDW publiek was duidelijk in haar oordeel en stemde in grote meerderheid op de Brekr Model B.
Net als vorig jaar konden de bezoekers aan de tentoonstelling Goed Industrieel Ontwerp door middel van het scannen van een barcode haar eigen voorkeur bepalen. Met dan 340 stemmen was de Brekr overduidelijk favoriet onder de ruim 1.000 stemmers. Goede tweede was de UP Traplift van Devi Stairlifts op korte afstand gevolgd door DIRT Jacket Element & Trousers Peninsula + Boots Expedition H2O (motorkleding) van REV'IT! Sport International.

De Brekr, eerder door de jury genomineerd voor een Special Award voor Originaliteit, was behalve op de GIO tentoonstelling ook te zien op de eigen stand in Hal 2 van het Klokgebouw. Ontwerper Ivo Roos bedacht de Brekr Model B, een elektrische bromfiets, waarvan de typische eigen vormgeving refereert aan een klassieke motorfiets en een bromfiets. De Brekr is gemaakt van aluminium en lichtgewicht kunststoffen waardoor hij zo'n 25 kilo minder weegt dan een traditionele brommer of scooter.

Voor het typische geluid van de Brekr Model B, die nu nog als prototype bestaat, is een sounddesigner ingeschakeld. Een Brekr is eenvoudig te personaliseren, want voor het zadel, de banden, het stuur en de kleur van het frame zijn diverse opties mogelijk.
Alle producten zijn te zien vanaf februari 2020 in Cube design museum in Kerkrade.

GIO

De jaarlijkse toekenning van de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp wordt georganiseerd door Designlink. Designlink is een platform voor hoogwaardige initiatieven die tot doel hebben de ‘designketen’ te professionaliseren. Dat kan gaan om opdrachtgeverschap en ondernemerschap, maar ook om kennis en beleidsontwikkeling. Designlink werkt samen met (regionale) partners en profileert zich als Nederlands enige design-ketenorganisatie.
https://gio.nl/
https://www.designlink.nl/

Dutch Design Week

Dutch Design Week (DDW), in 1998 voortgekomen uit de Dag van het Ontwerp, is in twaalf jaar uitgegroeid tot het grootste designevenement van Noord-Europa. DDW vindt elk jaar plaats in de laatste week van oktober (9 dagen) in Eindhoven en geniet naamsbekendheid tot ver over de landsgrenzen. DDW biedt een podium voor ontwerpers en is de verbindende factor tussen design, technologie, mensen en disciplines.
https://www.ddw.nl

Cube design museum

Cube design museum is het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. Een bezoek aan Cube geeft inzicht in het proces van design, inspireert en stimuleert actief mee te denken over de vormgeving van de wereld. Cube presenteert niet alleen exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met studenten en ontwerpers werken aan innovatief product design.

Cube en Designlink sloten vorig een driejarige samenwerkingsovereenkomst waarbij Cube het ontwerp en productie van de tentoonstellingen in Eindhoven en Kerkrade en verzorgt en de jaarlijkse uitreiking faciliteert.
https://www.cubedesignmuseum.nl/


Noot voor de redactie (niet voor publicatie):Voor meer informatie en/of hoog resolutie beeldmateriaal van de producten kunt u contact opnemen met: Gerbrand Bas (06 23 36 57 75) of gio@designlink.nl.

Comments are closed!

Loading more content...