Special Award Functionaliteit UP Traplift van DeVi-Stairlifts

Sinds de eerste traplift werd geïnstalleerd in de jaren dertig van de vorige eeuw worden stalen rails toegepast. Dat is om meer dan één reden niet het meest geschikte materiaal, vindt Dennis Vroegindeweij, de oprichter van DeVi-Stairlifts. Aluminium is volgens hem beter, want het is lichter en duurzamer dan staal.

Vroegindeweij, die al jaren werkzaam is in de trapliftenbranche, ontwikkelde de Up Traplift, die bestaat uit twee basiselementen, een recht element en een gepatenteerd universeel bochtsegment. De bochtsegmenten zijn niet alleen eenvoudig aan elkaar te koppelen maar kunnen ook nog eens iedere denkbare bocht vormen. De complete traplift kan ook nog eens zonder buigen of lassen geïnstalleerd worden. Dit maakt later aanpassingen en hergebruik van componenten mogelijk.

Behalve om het gemak van de installatie prijst de GIO jury de automatisch draaiende stoel van de UP traplift. Hierdoor kan de gebruiker altijd veilig en gemakkelijk op- en afstappen. Het opklappen van de voetenplank gebeurt met een druk op de knop. Bukken is dus niet nodig. Kortom: een overtuigend voorbeeld van een functionele innovatie.

Comments are closed!

Loading more content...