Special Award Vormgeving Dunlop Snugboot van Flex/design

Dat er aan de laars nog veel valt te innoveren bewijst producent Dunlop met zijn Snugboot. Maar liefst drie patenten zijn in deze laars verwerkt. FLEX/design ontwikkelde in samenwerking met het Dunlop Protective Footwear team een laars voor professionele gebruikers, die hen ultiem comfort biedt ook na uren te hebben gewerkt.

Snugfit zorgt voor een smallere pasvorm rondom de enkel, terwijl de Flex zone zorgt voor het behoud van het in- en uitstapgemak waardoor het bekende geklos wordt voorkomen. Verder dragen drie gepatenteerde componenten bij aan het comfort. De flexibele Purotex upper is een waterdicht en ademend vierlaags textiellaminaat, dat speciaal voor deze laars is ontwikkeld. De buitenlaag van Purofort maakt de laars licht in gewicht en isolererend. StabilityFix houdt de hiel stevig op zijn plek en ondersteunt de voet op ieder terrein.

De technologische innovaties van Dunlops Snugboot gaan volgens de GIO jury goed samen met esthetische aspecten zoals de mooie combinatie materialen, detaillering, robuustheid en zachtheid.

Comments are closed!

Loading more content...